“Op welke manier kan ik mijn
echtscheiding regelen?”

 

Dat kan via mediation, of via onderling overleg tussen de advocaten of via een procedure bij de rechtbank.

Mediation

U kunt er samen voor kiezen om de echtscheiding via mediation te regelen. Dan beslist niet de rechter, maar komen de partners zelf onder begeleiding van een mediator tot een oplossing. Zij sluiten een overeenkomst over alle belangrijke zaken die bij een echtscheiding moeten worden geregeld. 

Uiteindelijk spreekt de rechtbank dan alleen nog de echtscheiding uit. Wij geven als mediators juridisch advies maar hebben ook oog voor de emoties die bij een echtscheiding kunnen spelen.

Zo lukt het heel vaak om – ondanks het verdriet – tot goede afspraken te komen en daarmee een langlopende gerechtelijke procedure te voorkomen. Wij zijn gekwalificeerde mediators en aangesloten bij de vFAS en MfN.

Overleg tussen advocaten of procederen

Als u wel graag in overleg afspraken wilt maken, maar niet alleen aan de onderhandelingstafel wilt zitten, is de overlegscheiding een goede optie. Ieder van de partners heeft dan een eigen advocaat. Gezamenlijk, soms onder begeleiding van een coach, proberen zij afspraken te maken. Mocht dat niet op alle punten lukken, dan zullen beiden ieder een andere advocaat moeten inschakelen om alsnog de geschilpunten aan de rechter voor te leggen. 

Wij streven er altijd naar om in overleg tot overeenstemming komen. Soms lukt het echter niet om tot een akkoord te komen. In dat geval moet de rechter een beslissing nemen. Wij hebben veel expertise in procederen, zowel bij de rechtbank als bij het gerechtshof. Wij realiseren ons dat een procedure een grote impact op de betrokkenen kan hebben, zowel financieel als emotioneel. Wij procederen dan ook effectief en met kennis van zaken. 

Wij zijn zowel mediator als advocaat, dus welke wijze van scheiden u ook kiest, wij helpen u graag verder.

 

+31 30 2336282

info@hansadvocaten.nl

Top