“Wij gaan uit elkaar, wat moeten
wij voor de kinderen regelen?”

 

Als er sprake is van gezamenlijk gezag moet u samen een ouderschapsplan maken waarin de afspraken over de kinderen zijn vastgelegd.

Na het uiteen gaan blijft u als ouders samen het gezag over uw kinderen houden. Over belangrijke stappen in het leven van uw kind zult u samen moeten beslissen. U zult daarom volgens de wet na het verbreken van uw relatie of huwelijk afspraken moeten maken over hoe het leven van uw kinderen na de scheiding verder gaat. Zo wordt u uitgenodigd om samen na te denken over de toekomst van uw kinderen. 

Deze afspraken legt u vast in een ouderschapsplan. Pas nadat u samen zo’n plan hebt ondertekend, kan de echtscheiding worden uitgesproken. Als het de ouders echt niet lukt om afspraken te maken, dan beslist de rechter over die belangrijke onderwerpen voor de toekomst van uw kind. 

 

 

 

 

Onze ervaring is dat ouders het lastig vinden om met name op het punt van de zorgverdeling en de kinderalimentatie overeenstemming te bereiken, waardoor het dan toch niet lukt om een ouderschapsplan te tekenen. Daar kunnen wij dan goed bij helpen. 

 

+31 30 2336282

info@hansadvocaten.nl

Top