“Ik ben ondernemer en ga scheiden,
waar moet ik rekening mee houden?”

 

Als u ondernemer bent (of als u gaat scheiden van een ondernemer) dan ligt een echtscheiding vaak net iets ingewikkelder. In veel gevallen lopen het bedrijf en privé in elkaar over. 

U werkt bijvoorbeeld samen in het bedrijf of u hebt een geldlening bij uw eigen bedrijf genomen om uw huis mee te financieren. Een echtscheiding kan voor de onderneming grote financiële gevolgen hebben. Vaak hebben ondernemers huwelijksvoorwaarden laten opstellen om de gevolgen van een echtscheiding te regelen. De uitleg van die voorwaarden kan soms tot discussie leiden. Of bij de afwikkeling stuit u op problemen. Zo dient mogelijk de waarde van (de aandelen in) de onderneming na de echtscheiding geheel of gedeeltelijk te worden gedeeld.

Ook alimentatie vaststellen bij ondernemers vereist de nodige expertise. Welk inkomen is van belang? Voor ondernemers is het lastig zelf te bepalen welk inkomen in de berekening moet worden meegenomen. Hoe ga je om met fluctuerend inkomen, hoeveel inkomen moet je uit de B.V. halen en is inkomen uit vermogen relevant? Wij hebben ruime expertise in interpretatie van jaarrekeningen, cashflow en rekening courant structuren en kunnen u zeker begeleiden bij het maken van afspraken over alimentatie of het voeren van een procedure.

 

Wij werken graag samen met uw accountant en/of fiscalist.
Wij hebben bovendien een groot netwerk van fiscaal- en financieel deskundigen, bij wie wij u graag introduceren.

 

+31 30 2336282

info@hansadvocaten.nl

Top